top of page
Anchor 1
תמונת הסופר/תנטלי

גמילה מעישון לקראת הקמת משפחה


נשים מעשנות רבות מחליטות לפנות לקבלת סיוע על מנת להפסיק לעשן לפני ההחלטה על הקמת משפחה. אבל מה לגבי הגברים?

בעקבות הידע הרפואי המצביע על סכנות בהריון בקרב נשים מעשנות, קיימת תופעה נפוצה של נשים המתכננות להקים משפחה הפונות לסיוע להפסקת עישון. עם זאת, תהליך זה מציב אתגרים רבים שכן מטבעו הוא מגיע בתקופה מלחיצה גם ככה, המאופיינת בשינויים ובחששות רבים מהעתיד.

בעוד שנזקי העישון הכפוי תקפים גם במקרה זה, גברים רבים הנמצאים לקראת הקמת משפחה ממשיכים לעשן, ואם מחליטים להפסיק, פעמים רבות זה נעשה ללא הכנה או רצון אותנטי, מה שיוצר קושי רב להפסיק לעשן ולעיתים גם מתח בין בני הזוג.

רבים מאלו שכבר מחליטים לנסות להפסיק לעשן, בוחרים לנסות לעשות זאת בעצמם ללא פנייה לסיוע חיצוני. לפי מחקר נרטיבי שנערך באוניברסיטת UBC בקנדה, בחירה זו מוסברת בין השאר בשל נורמות מגדריות השולטות בחברה שלנו המעודדות גברים להסתדר בכוחות עצמם, כאשר פנייה לסיוע מעידה, כביכול, על חולשה. אחד מקהלי היעד בהם אני מתמחה הוא בליווי תהליכי גמילה מעישון לקראת הקמת משפחה. בתוך קהל זה נמצאות גם נשים מעשנות המתכננות להיכנס להריון וללדת, ולא פחות חשוב מזה – גם גברים שנמצאים לקראת הפיכתם לאבות. בתהליך הגמילה מעישון של נשים וגברים לקראת הקמת משפחה אני שמה דגש על פיתוח אסטרטגיות מועילות לשינוי ושימור לאורך זמן, תוך שמירה על האוטונומיה של האדם והגברת תחושת השליטה על חייו. תוצר נלווה לתהליך הפסקת העישון הוא הכרות טובה יותר של האדם עם עצמו, עם ערכיו ועם האסטרטגיות האפקטיביות עבורו. הפסקת עישון היא תהליך אופטימי שבתוכו מתגלות החוזקות של האדם וסביבתו. ההצלחה בתהליך מביאה לאפקט דומינו שנוגע בהרבה מאוד תחומים אחרים. משאבים רבים, כלכליים ורגשיים, שבשגרה הולכים לטובת ניהול העישון מתפנים לטובת בניית משפחה. הפסקת עישון היא המקום הכי מניב שכדאי להשקיע בו.


Image: flickr, amir appel

Comments


bottom of page